Baltieji barščiai buvo ir tikro pavasario pranašas – kai tik gegužės mėnesį atsirasdavo pirmosios rūgštynės, šeimininkės iškart pradėdavo gaminti baltuosius barščius. Sakoma, kad norint aromatingų rūgštynių, galima jas virti vandenyje, kur pirma buvo verdama rūkyta mėsa. Šiame nuovire galima virti ir bulves, patiekiamas prie šios šaltsriubės.
Parengta pagal Ewos Wołkanowskos-Kołodziej knygą ,,Vilnius. Šeimos skonių istorija“, 2017. Leidykla „Terra Publica“
Jums reikės:
Gaminimo procesas
Prieš patiekiant bent valandą palaikykite šaldytuve.
Pastaba: tam, kad šaltibarščiai būtų aromatingesni, rūgštynes galima virti vandenyje, kuriame anksčiau virė rūkyta mėsa. Taip pat rūkytos mėsos nuovire galima išvirti bulvių ir jas patiekti šalia šaltibarščių.
Receptas pasiskolintas iš knygos: Ewa Wołkanowska-Kołodziej ,,Vilnius. Šeimos skonių istorija“, 2017 m.