Gelsvajam padažui paruošti reikėjo šafrano – brangiausio prieskonio, viską nudažančio geltona spalva. Anksčiau brangūs prieskoniai ant stalo liudijo namų prabangą ir šeimininkų turtą. Tad šafranas Lietuvoje buvo mėgiamas. Šiandien lydeka gelsvajame padaže įprastai yra valgoma su virtomis itališkomis daržovėmis.
Jums reikės:
Lydekos paruošimui:
Padažo paruošimui:
Gaminimo procesas
Pastaba: kadaise lydeka gelsvajame padaže buvo priskiriama prabangiems patiekalams. Patiekalas tradiciškai buvo patiekiamas lėkštėje sudėjus lydekos riekeles, aplietas padažu, ir pjaustytas žuvies faršo dešreles. Šiais laikais garnyrui rekomenduojama patiekti taip vadinamas virtas itališkas daržoves (morkas, petražolių šaknį, saliero šaknį, porą).
Šia informacija pasidalino Rimvydas Laužikas.