Vilnius, būdamas LDK sostine, nuo seno turėjo galimybę būti tuo Lietuvos miestu, kurio gyventojai pirmieji susipažindavo su pasaulio virtuvių skoniais ir madomis. Greta tradicinių lietuviškų patiekalų į vilnietiškas receptų knygas nuguldavo ir patiekalai iš valdovų dvarų, savo vietą rado ir didikų mėgti valgiai. Į Vilnių vedė pirklių keliai, didikų virtuvėse sukosi virėjai iš užsienio, tad vilnietiška virtuvė tapo daugiakultūre, o istoriškai susiklosčiusi metropolio gastronominė istorija – neatsiejama nuo dabartinio tapatumo.
Įsivaizduokite, kad galite pakeliauti po įvairiausių laikotarpių Vilniaus virtuves. Juk smalsu, kokie kvapai jus pasitiktų ir ar nustebintų anų laikų skoniai. Šiandien galite tai sužinoti – Jūsų palydovu taps „Skaniausios Vilniaus istorijos“. Skaitydami jas sužinosite, kokiais vilnietiškais valgiais iki šių dienų mėgaujasi visas pasaulis.
Atrasite, kokie patiekalai labiausiai pasikeitė per kelis šimtmečius. O galbūt net surengsite didikų vertą puotą, išmėginę atkurtus autentiškus receptus, pritaikytus šių dienų virtuvei ir gyvenimo būdui. Jei labiau pasitikite profesionalais, galėsite paragauti išskirtinių vilnietiškos virtuvės patiekalų, kuriuos specialiai Vilniaus 700 m. jubiliejus proga pagamins Vilniaus kavinės ir restoranai.
Meskite iššūkį praeities Vilniaus virėjams! Ar sugebėsite pasigaminti zrazus ar Tiškevičių koldūnus? O iškepti šventinį tortą ar paruošti ledus su žibuoklėmis? Iš 40 autentiškų vilnietiškos virtuvės receptų išsirinkite jums labiausiai patinkantį ir, sekdami jo instrukcijomis, pasigaminkite jį savo virtuvėje. Tai padaryti jums padės aiškūs patiekalų aprašymai ar net, kai kuriais atvejais, detalios vaizdo pamokos. Pasiraitokite rankoves ir pirmyn!