Yra išlikę žinių, kad Jono Vileišio, Vasario 16-osios akto signataro, dukros mėgstamiausias kepinys Vilniuje buvo būtent šis tortas. Tad nors šiam tortui daugiau nei šimtas metų, savo skoniu jis galėtų drąsiai rungtis su šiuolaikiniais desertais.
Jums reikės:
Biskvito paruošimui:
Kremo paruošimui:
Gaminimo procesas
Biskvito paruošimas
Plakite kiaušinių trynius su cukrumi, kol masė taps beveik balta ir puri. Suplakite kiaušinių baltymus iki tirštu putų, tada po truputį įmaišykite baltymus į trynių ir cukraus masę. Įdėkite žiupsnelį druskos, įberkite miltus ir įpilkite ištirpintą sviestą. Padalinkite masę į 6 dalis, kiekvieną iš dalių pilkite į apvalią 22 cm kepimo formą ir kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių apie 12-14 min.
Kremo paruošimas
Suplakite kiaušinius, įberkite cukrų ir maišydami kaitinkite kremą vandens vonelėje (Bain Marie technika) iki kol masė užvirs. Išimkite kremo indą iš vandens vonelės ir leiskite jam atvėsti. Karšto vandens inde ištirpinkite šokoladą ir įdėkite kambario temperatūros sviesto. Išmaišykite kiaušinių ir šokolado mases bei suberkite kakavos miltelius.
Torto formavimas
Pertepkite biskvitus kremu, viršutinį sluoksnį taip pat patepkite kremu ir pabarstykite kakavos milteliais.
Kad sluoksniai persismelktų ir biskvitas sudrėktų, leiskite tortui 1 parą pastovėti.
Šia informacija pasidalino Rimvydas Laužikas.