Nustebinkite visus – paruoškite „Sostinės” salotas per 15 minučių. Paprastas receptas, o skonis virš visų pagyrų!

700vilnius
1 min. skaitymo

„Sostinės” salotos – tai vienas labiausiai atpažįstamų ir populiariausių patiekalų, kuris asocijuojasi su šventiniais stalais, namų jaukumu ir tradicijomis, perduodamomis iš kartos į kartą. Nepaisant išorinio panašumo į užsienyje labiau žinomas „Olivjė” salotas, „Sostinės” salotos turi savo unikalią istoriją, gaminimo ypatumus ir kultūrinę reikšmę.

„Sostinės” salotų istorija prasideda sovietmečiu, kai maisto pramonė adaptavo restoranų virtuvės receptus masinei gamybai ir prieinamiems ingredientams.

Pavadinimas „Sostinės” pabrėžė jų prestižą ir priklausymą „aukštųjų” patiekalų kategorijai, skirtų šventėms, oficialiam banketams ir priėmimams.

Ingredientai:

  • Virti kiaušiniai – 3 vnt.
  • Rūkyta mėsa – 200 g
  • Agurkai – 2 vnt.
  • Sūris – 100 g

Padažo ingredientai:

  • Grietinė – 2 v. š.
  • Majonezas – 2 v. š.
  • Garstyčios – 1 a. š.
  • Česnako skiltelės – 2 vnt.

Gaminimas:

1. Smulkiais kubeliais supjaustome virtus kiaušinius ir rūkytą mėsą.

2. Agurkus supjaustome nedidelėmis juostelėmis ir sudedame prie kiaušinių bei mėsos.

3. Stambiomis tarkuoklio akutėmis sutarkuojame sūrį ir įdedame į salotas.

4. Padažui sumaišome grietinę su majonezu ir garstyčiomis. Česnako skilteles išspaudžiame per spaudiklį tiesiai į padažą.

5. Užpilame padažu salotas ir viską gerai išmaišome.

Salotos geriausiai tinka iškart arba paliktos šaldytuve 30 minučių, kad skoniai susijungtų. Puikus pasirinkimas šventiniam stalui!

Pasidalink su draugais