Geriausias obuolių pyragas. Taip skaniai ir gražiai dar neruošiau: visi ieško šio recepto

700vilnius
3 min. skaitymo

Obuolių pyragai – tai gana įvairūs patiekalai, nors ir vadinami vienodai. Obuolių pyragu gali būti vadinamas kepinys su karamelizuotų obuolių įdaru arba iš trupinamos tešlos.

Kiekvienoje šalyje pyragus kepa skirtingai. Europoje dažnai pasitaiko pyragų su atviru įdaru. O NVS šalyse kepiniai gaminami su uždaruoju įdaru.

Vienas dalykas vienija visus obuolių pyragus – jie skanūs ir sotūs. 70% obuolių pyragų ruošiami paprastai. Papasakosime apie vieną iš pyragų receptų.

Tešlos ingredientai:

  • Kiaušiniai – 2 vnt.
  • Cukrus – 100 g
  • Vanilinis cukrus – 8 g
  • Augalinis aliejus – 40 g
  • Sviestas – 60 g
  • Kepimo milteliai – 4 g
  • Miltai – 360 g

Kremo ingredientai:

  • Kiaušinis – 1 vnt.
  • Cukrus – 60 g
  • Krakmolas – 50 g
  • Pusės citrinos žievelė
  • Pienas – 360 ml
  • Sviestas – 20 g
  • Citrinų sultys – 1 v. š.

Dekoravimo ingredientai:

  • Obuoliai – 4 vnt.
  • Citrinų sultys
  • Cukrus – 1 v. š.
  • Abrikosų džemas – 1 v. š.

Gaminimas:

1. Į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite vanilinį ir paprastąjį cukrų. Ištirpinkite sviestą, įpilkite prie kiaušinių kartu su augaliniu aliejumi, išplakite iki vientisumo.

2. Sumaišykite kepimo miltelius su miltais, suberkite į kiaušinių mišinį ir išmaišykite elastišką ir nelimpančią tešlą. Tešlą padalykite į dvi lygias dalis.

3. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Ant popieriaus išdėliokite dalį tešlos, išraižykite apvalų sluoksnį didesnį nei formos skersmuo. Tešlą su popieriumi sudėkite į formą, suformuokite dugną ir kraštus, pašalinkite perteklių.

4. Į puodelį įmuškite kiaušinį kremui. Suberkite cukrų, krakmolą ir citrinos žievelę. Įpilkite pieną ir pastatykite ant vidutinės ugnies, išvirinkite iki sutirštėjimo.

5. Į karštą kremo pagrindą įdėkite sviestą, įpilkite citrinų sultis ir išmaišykite. Kremą supilkite į formos tešlos įdubimą.

6. Obuolius supjaustykite plonomis skiltelėmis, pašalinkite sėklų lizdus. Obuolių skilteles pašlakstykite citrinų sultimis.

7. Antrąją tešlos dalį išraižykite į stačiakampį sluoksnį. Valgomojo šaukšto pagalba išmatuokite atstumą tarp kreminio sluoksnio ir pyrago kraštų viršaus.

8. Šis atstumas – tai plokštelių storis, kurios kuriamos iš antrojo tešlos sluoksnio.

9. Ant pyrago krašto išdėliokite obuolių skilteles. Ant skiltelių krašto išdėliokite tešlos plokšteles.

10. Analogiškai išdėliokite likusias obuolių skilteles ir tešlos plokšteles, kol nepadengsite viso pyrago paviršiaus šiuo raštu.

11. Pyrago viršų pabarkite cukrumi, kepkite 180 laipsnių temperatūroje 30–35 minutes.

12. Po iškepimo nepamirškite patepti pyrago abrikosų džemu.

Gražus ir skanus obuolių pyragas su kreminiu įdaru paruoštas! Tobulas pasirinkimas šventiniam stalui ar arbatos vakarėliui.

Pasidalink su draugais