Taip vištienos krūtinėlės dar neruošėte. Skaniausias receptas: lengvai, skanu ir sultinga

700vilnius
2 min. skaitymo

Vištienos krūtinėlė laikoma vienu naudingiausių produktų lieknėjimui. Ši vištos dalis įtraukiama į daugumą dietų. Dalykas tas, kad vištienos krūtinėlėje yra daug vitaminų – PP, A, B, C ir H. Taip pat mėsoje yra cholino, kurio organizme dažnai trūksta.

Nepaisant visos krūtinėlės naudos, kai kurie žmonės jos nevartoja labai dažnai.

Tiesiog žmonėms vištienos krūtinėlė asocijuojasi su virta beskonė mėsa. Paruoškime vištienos krūtinėlę sultingai ir sotų – pagaminsime vištienos ruletų.

Ingredientai:

  • Vištienos krūtinėlė – 3 vnt.
  • Majonezas – 2 v. š.
  • Garstyčios – 1 a. š.
  • Petražolės – ryšelis
  • Fontina sūris – 150 g
  • Česnako skiltelės – 2 vnt.
  • Druska – ½ a. š.
  • Maltieji juodieji pipirai – žiupsnelis

Gaminimas:

1. Kiekvieną vištienos krūtinėlės pusę padalykite į plonus bifštekus, kuriuos abipusiai apdaužykite plaktuku. Vištienos bifštekus pažerkite druska ir maltais juodaisiais pipirais. Pagal skonį galima pabarstyti paprika.

2. Atskirame dubenyje sumaišykite majonezą su garstyčiomis.

3. Smulkiai sukapokite petražoles ir česnako skilteles, sutarkuokite sūrį, visus komponentus sumaišykite.

4. Majonezo ir garstyčių padažu patepkite vištienos bifštekus. Ant paviršiaus išdėliokite sūrinį įdarą, suvyniokite bifštekus į ruletų.

5. Kepimo formą ištepkite alyvuogių aliejumi, ant dugno išdėliokite ruletų.

6. Kepkite orkaitėje 190 laipsnių temperatūroje 40 minučių.

7. Po pagrindinio kepimo galite ruletų pabarstyti sūriu ir toliau kepti orkaitėje dar 5 minutes. Taip pat rekomenduojame ruletų pabaršti sukapotais žalumynais.

Sultingi vištienos ruletai su sūriniu įdaru paruošti! Puikus pasirinkimas pietums ar vakarienei.

Pasidalink su draugais