Patiekalas toks patrauklus, kad tikrai taps vienu mėgstamiausių užkandžių.
Lauke prasidėjo karštis, o jūs norite ko nors lengvo ir skanaus? Siūlome pasigaminti šį greitą troškinį su cukinijomis, malta mėsa ir pomidorais.
Patiekalas toks patrauklus, kad tikrai taps vienu mėgstamiausių vasaros užkandžių. Jį pamėgs net vaikai, kurie nėra cukinijų gerbėjai.
Šiam patiekalui siūlome naudoti maltą vištieną, nes ji yra lengvesnė ir gerai dera su neutraliu cukinijų skoniu.
Dėl kiaušinių ir grietinėlės įdaro apkepas tampa nepaprastai sultingas ir minkštas, o česnakas patiekalui suteikia aštrumo.
Sudedamosios dalys (8 porcijoms):
Pagrindiniam patiekalui:
- 800 g cukinijų
- 2 pomidorai
- 1 svogūnas
- 300 g maltos vištienos
- 50 g kietojo sūrio
- 1 valgomasis šaukštas pomidorų pastos
- 3 šakelės petražolių
- 30 ml rafinuoto augalinio aliejaus
- maltų juodųjų pipirų
- druskos
Užpilui:
- 100 g grietinės
- 50 g kietojo sūrio
- 2 kiaušiniai
- 2 česnako skiltelės
- druskos
Gaminimo būdas:
- Nulupkite svogūną ir jį susmulkinkite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ant vidutinės ugnies, sudėkite svogūną ir dažnai maišydami kepkite, kol lengvai apskrus.
- Sudėkite maltą mėsą ir išmaišykite. Tęskite kepimą retkarčiais pamaišydami, kol pakeis spalvą. Tada uždenkite dangčiu ir troškinkite dar 5-7 minutes, kol masė iškeps.
- Pagardinkite faršą druska, maltais pipirais ir išmaišykite. Pomidorų pastą atskieskite trupučiu vandens ir supilkite į keptuvę, tada dar kartą išmaišykite.
- Į maltą mėsą įberkite džiovintų česnakų ir Provanso žolelių, dar kartą išmaišykite ir virkite dar 2-3 minutes. Tuomet nukelkite nuo ugnies ir palikite šiek tiek atvėsti nenuimdami dangčio.
- Jei cukinijos yra jaunos, jų nereikia lupti ir šalinti sėklų. Jas stambiai sutarkuokite. Pagardinkite druska, išmaišykite ir palikite 5 min.
- Tada nupilkite vandenį iš cukinijų ir gerai išspauskite jas rankomis, kad pašalintumėte drėgmės perteklių (kitaip troškinys bus per daug vandeningas).
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Į gilų kepimo indą įpilkite šiek tiek aliejaus ir silikoniniu šepetėliu ištepkite visą paviršių.
- Ant kepimo indo dugno sudėkite maždaug pusę tarkuotos cukinijos ir tolygiai paskirstykite. Ant viršaus sudėkite atvėsusią maltą mėsą, o ant viršaus – likusias cukinijas.
- Į dubenį įmuškite kiaušinius, sudėkite grietinę (geriau ne daugiau kaip 20 %), druską ir maltus juoduosius pipirus. Vėl gerai išmaišykite.
- Nulupkite česnako skilteles ir pertrinkite jas per presą. Jei tokio neturite, galite smulkiai sutarkuoti arba tiesiog labai smulkiai supjaustyti.
- Kietąjį sūrį sutarkuokite stambia arba smulkia tarka ir pusę jo kiekio įmaišykite į kiaušinių ir grietinės mišinį. Maišykite, kol gausis vientisa masė.
- Labai aštriu peiliu supjaustykite pomidorus apskritimais ir išdėliokite juos keptuvėje.
- Petražoles nuplaukite, nusausinkite ir pašalinkite kietus kotelius. Labai smulkiai supjaustykite lapus ir tolygiai paskleiskite ant pomidorų.
- Pabarstykite apkepą likusiu tarkuotu sūriu, tada supilkite kiaušinių ir grietinėlės plakinį, kad jis tolygiai pasiskirstytų.
- Dėkite indą į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 30 minučių. Rekomenduojame kepimo skardą uždengti folija, kad kepinys nesudegtų iš viršaus ir geriau iškeptų viduje.
- Pasibaigus laikui, nuimkite foliją ir kepkite dar 10 minučių. Per tą laiką skysčio perteklius išgaruos, o patiekalo viršus pasidengs auksine apetitą žadinančia plutele.
- Leiskite patiekalui šiek tiek atvėsti, tada supjaustykite jį stačiakampėmis porcijomis.
Patarimai:
- Vietoje maltos vištienos galite naudoti kalakutieną arba liesą kiaulieną.
- Jei mėgstate aštriau, į kiaušinių ir grietinės mišinį galite įdėti šiek tiek raudonojo aitriojo pipiro.
- Provanso žoleles galima pakeisti kitomis jūsų mėgstamomis žolelėmis – rozmarinu, čiobreliu, baziliku.
- Patiekalą galima patiekti tiek karštą, tiek šaltą – abiem atvejais jis išlieka skanus.
Autorius: Moteris
10:00 | Liepos 3 d., 25 d.
SPODELY

